ELLEMEET (Serooskerken mass) meteorite stolen from Sonnenborgh observatory in Utrecht

© Roel van der Heijden

Interview with Bas Nugteren, director of the Sonnenborgh Observatory
NOS , 20 August 2014

————————————————————————————————————

automatic translation:Last night, 18 on August 19, broke into Sonnenborgh – museum & observatory in # Utrecht. The burglars have included a number # meteorites captured, including the famous # # meteorietvan Serooskerken, that struck in 1925 at that place.

It is possible that this meteorite (and others) will soon be offered for sale. The # Serooskerke Meteorite is probably recognizable (see photo below). If you notice anything of this, please contact Sonnenborgh? And if you know people who are more concerned with (trading) meteorites, you could draw your attention to this incident? Them Thank you for your effort!

https://www.facebook.com/Sonnenborgh/posts/712254438843903

————————–

Afgelopen nacht, van 18 op 19 augustus, is ingebroken bij Sonnenborgh – museum & sterrenwacht in ‪#‎Utrecht. De inbrekers hebben onder meer een aantal ‪#‎meteorieten buitgemaakt, waaronder de bekende ‪#‎meteorietvan ‪#‎Serooskerken, die in 1925 bij dat plaatsje insloeg.

Het is mogelijk dat deze meteoriet (en de andere) binnenkort te koop worden aangeboden. De ‪#‎Serooskerkenmeteoriet is wellicht herkenbaar (zie foto hieronder). Mocht je hiervan iets merken, neem dan contact op met Sonnenborgh? En mocht je mensen kennen die zich meer bezighouden met (de handel in) meteorieten, zou je hen dan kunnen attenderen op dit voorval? Alvast dank voor de moeite!

https://www.facebook.com/Sonnenborgh/posts/712254438843903

Edwin Mathlener